VIDEO Steagul sovietic cu secera şi ciocanul începe să apară în localităţile Ucrainei ocupate de ruși

Steagul rosu pe tancurile rusilor
Steagul rosu pe tancurile rusilor
21 aprilie 2022, 08:07

Steagul roșu – arborat deasupra Reichstag-ului din Berlin la 9 mai 1945, când naziștii s-au predat sovieticilor – poartă însemnele sovietice cu secera și ciocanul cu inscripția „150th Rifle, Order of Kutuzov Second Class, Idritz Division, 79th Rifle Corps, Armata a 3-a de șoc, frontul 1 bielorus.”

9 mai a devenit de atunci o sărbătoare venerată în Rusia, iar steagul o icoană importantă.

Trupele ruse au ridicat un steag mare ca parte a unei cascadorii de propagandă organizată în Herson, oraş ocupat, arată videoclipuri publicate marți în social media.

Videoclipurile publicate miercuri de separatiștii susținuți de ruși la Kreminna arată de asemenea cum trupele ruse fixează steagul victoriei pe o clădire a guvernului ucrainean.

Steagul a fost, de asemenea, plasat deasupra clădirii consiliului regional din orașul Henichesk, ocupat de ruși, în provincia Herson. O statuie a fostului lider sovietic Vladimir Lenin a fost reinstalată în fața clădirii consiliului la începutul acestei săptămâni.

Doi oficiali europeni au declarat pentru CNN că forțele ruse resimt „presiune auto-impusă” pentru a obține orice aparență de victorie înainte de sărbătorirea Zilei Victoriei din 9 mai a Rusiei.

Rusia marchează în general sărbătoarea cu o paradă militară în Piața Roșie și un discurs al președintelui Vladimir Putin.

Steagul sovietic a putut fi văzut încă din luna martie, imediat după invazia Rusiei în Ucraina, pe tancurile trupelor ruse.

Ce simbolizează steagul roşu?

Steagul roşu fost însemnul oficial de stat al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (URSS) din 1922 până în 1991. Designul și simbolismul steagului provin din mai multe surse, dar au apărut în timpul Revoluției Ruse.

Steagul este, de asemenea, un simbol internațional al mișcării comuniste în ansamblu. Designul este un câmp solid de roșu împodobit cu o emblemă unică de aur în partea de sus.

Steagul roșu a fost un simbol revoluționar tradițional cu mult înainte de 1917, iar el a fost încorporat şi ca simbol şi omagiu internațional adus revoluției muncitorilor.

Designul emblematic cu ciocanul și secera a fost o notă   adusă în epoca industrială modernă adoptată de la Revoluția Rusă. Unirea ciocanului (muncitorilor) și a secerai (țăranilor) reprezintă alianța revoluționară victorioasă și durabilă. Celebra emblemă are în vârf o stea roșie de aur, reprezentând Partidul Comunist al Uniunii Sovietice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite