STB: Parcul de vehicule se reduce cu până la 25%, începând de luni

STB reduce parcul de vehicule
STB reduce parcul de vehicule
23 martie 2020, 10:08

Societatea va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar şi în concordanţă cu gradul de încărcare, astfel încât cetăţenii să călătorească în condiţii în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea.

Noul program, cu orarul de trecere prin staţii, va putea fi accesat pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziţie un telefon mobil cu conexiune la internet, se recomandă utilizarea aplicaţiei InfoSTB.

Totodată, compania anunţă că va continua procesul de decontaminare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanţe care distrug virusurile (pe bază de clor) şi va menţine eforturile de igienizare a acestora şi a staţiilor de tramvai. În acest context, se face apel la călători să respecte regulile de igienă personală şi de protecţie transmise de autorităţi.

În această perioadă, STB le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalităţile alternative de achiziţie şi de plată a călătoriei, puse la dispoziţie: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicaţiei de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicaţia gratuită BPay permite achiziţionarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existenţa unui card de transport.

Pe de altă parte, societatea aminteşte că activitatea directă de relaţii cu publicul a fost suspendată până la o dată care va fi comunicată ulterior. Ca urmare a acestei decizii, vor exista următoarele metode de contact: pentru informaţii generale sau sesizări referitoare la programul de circulaţie – la telefon +40219391, pentru informaţii şi sesizări referitoare la titlurile de transport (plata prin intermediul telefonului mobil, plată online, carduri STB, centre de vânzare etc) – la telefon +40213365650/interior 30 sau interior 31; +40213074180; +40213111398; pentru informaţii şi sesizări referitoare la corpul de control – la telefon +40214503952; pentru avize edilitare, închiriere vehicule, obiecte pierdute, răspunsuri la petiţii şi adrese, angajări, pensionări, cursuri de formare profesională – la telefon +4021 307 4426.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite