STB propune un tarif de 3 lei pe oră pe mijloacele de transport în comun şi abonamente anuale de 500 de lei

S-ar putea scumpi transportul în comun în Capitală. Compania STB vrea să renunțe la biletul de 1 leu 30. Călătorul ar putea plăti 3 lei pentru o oră și ar schimba mai multe mijloace de suprafaţă. Chiar dacă se declară încântaţi de propunere, mulţi pasageri ar vrea să vadă și o îmbunătaţire a condițiilor de călătorie. Intenția STB trebuie validată de Consiliul General al Municipiului București.

14 Mai 2021, 14:54 (actualizat 14 Mai 2021, 19:34) |
Transportul public din București s-ar putea scumpi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Societatea de Transport Bucureşti (STB) va propune un tarif de 3 lei pe oră pe mijloacele de transport în comun şi abonamente anuale de 500 de lei, a anunţat, vineri, directorul general al STB, Adrian Criţ, într-o conferinţă de presă, adăugând că îşi doreşte ca tariful de 1,3 lei pe călătorie să fie eliminat.

Întrebat la ce trebuie să se aştepte călătorii dacă acel tarif de 1,3 lei pe o călătorie va fi eliminat, el a spus că STB îşi doreşte o schimbare a politicii tarifare.

"Asta ne dorim noi, o schimbare a politicii tarifare. Să renunţăm la acel titlu de călătorie care era pe semi-cursă şi să mergem pe o călătorie care avantajează şi cetăţeanul. Într-o oră sau într-un interval de o oră şi jumătate, cu acelaşi preţ cetăţeanul poate circula cu trei mijloace de transport în comun. Poate să treacă şi prin zona de terminal. Sunt avantaje pe care noi le vom putea oferi cetăţenilor. Este adevărat că este benefic să aducem servicii care cresc calitatea transportului în primul rând şi trebui să urmărim acest lucru", a adăugat Criţ.

El a mai spus că îşi doreşte ca posesorii de titluri de călătorie şi de abonamente să poate utiliza terminalele multimodale cum este şi terminalul de la Străuleşti, iar programul de transport să fie modificat astfel încât să promoveze aceste terminale.

În ceea ce priveşte transportul de la Aeroportul Otopeni, şeful STB a subliniat că integrarea tarifară este un capitol care se ia în discuţie, împreună cu ADITBI, CFR Călători, ceilalţi operatori regionali de pe calea ferată, cu Metrorex, împreună urmând că se ia deciziile care "să avantajeze călătorul".

Autobuzele şi troleibuzele vor respecta programul de transport, începând de săptămâna viitoare, iar acest lucru va fi posibil prin aplicaţia existentă care creează legătura între dispecerat şi şoferul vehiculului.

Călătorii cred că schimbarea tarifului ar trebui să se reflecte și în condițiile oferite.

Specialiștii în mobilitate urbană admit că măsura i-ar putea încuraja pe oameni să folosească mijloacele de transport în comun, dar insistă pentru îmbunătățirea serviciilor.

În prezent, STB SA dispune de aproximativ 2000 de autobuze, troleibuze şi tramvaie. Toate fac, anual, peste 700 milioane de călătorii urbane, regionale şi expres.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ -2°C 1°C
CONSTANTA 2°C 4°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV -2°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI