STB digitalizează procesul de plată a călătoriei în toate mijloacele de transport public

Plată digitalizată la STB
Plată digitalizată la STB
28 ianuarie 2022, 18:29

„Plata cu cardul bancar este cea mai simplă şi rapidă modalitate de a achita o călătorie cu mijloacele de transport în comun. Până acum, această facilitate era disponibilă doar în autobuzele noi Otokar şi Mercedes Hibrid. Pentru a permite tuturor cetăţenilor să îşi achite rapid şi uşor călătoria, chiar dacă nu deţin un card de transport, indiferent de tipul de vehicul utilizat – tramvai, troleibuz sau autobuz de generaţie veche, STB SA a demarat la finalul anului 2021 procedura de achiziţie a acestui serviciu. (…) Termenul de implementare a serviciului de plată cu cardul bancar direct în vehicule este de 180 zile, condiţionat şi de situaţia pandemică la nivel internaţional ce a afectat piaţa de componente electronice şi implicit numărul mare de echipamente necesare pentru tot parcul STB SA”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a STB.

Potrivit sursei citate, un alt avantaj al acestei soluţii de digitalizare a serviciilor de plată este acela că validatoarele permit atât plata cu cardul bancar, cât şi plata cu cardul de transport.

„Utilizatorii noştri aşteaptă simplificarea procesului de plată şi integrarea tehnologiei în rutina lor zilnică. Ei pot folosi cu uşurinţă dispozitive ca telefonul mobil sau smartwatch-urile asociale unui card bancar pentru a achita călătoria direct la validatorul din vehicul, fără grija unui card de transport sau deplasarea la un centru de vânzare”, a declarat directorul general al STB SA, Adrian Criţ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite