STB a depus garanție la ANAF sediul și parcul de autobuze. Datoria societății este de aproape 50 de milioane de euro

6 decembrie 2019, 17:36

Societatea de Transport Public din București are o datorie la Fisc de 231 de milioane de lei, adică aproximativ 50 de milioane de euro. Pentru plata debitului, a pus garanție clădirea în care funcționează sediul central și o mare parte a parcului auto: aproape 1.000 de autobuze.

Este vorba despre mașini vechi, la care se adaugă 65 de troleibuze, zece tramvaie și alte câteva zeci de utilaje. Juriștii susțin că astfel nu se ajunge cel puțin deocamdată la executarea silită de către ANAF.

Reprezentanții Societății de Transport București susțin că datoriile către Fisc provin din neplata TVA. Problema a apărut după ce societatea și-a extins parcul de autobuze și troleibuze pentru Capitală dar și pentru a deservi județul Ilfov.

Unii lideri sindicali consideră însă că societatea are probleme financiare și pentru că prețul biletelor a rămas nemodificat de peste un deceniu. În plus, sunt gratuități pentru elevi și pensionari.

Reprezentanții societății mizează însă pe incasari suplimentare pentru cursele de legătura între București și localitățile limitrofe. Are în plan semnarea unui nou contract pe zece ani cu Asociația de Transport Intercomunitar București-Ilfov.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite