Statul vrea sa finanțeze propria crescătorie de viermi de mătase. Singura companie de profil devine stațiune de cercetare

10 aprilie 2018, 22:39

Casele de modă bucureștene primesc tot mai multe comenzi pentru rochii din mătase naturală, a căror eleganță este greu de egalat.

O rochie de mătase naturală costă de la 1.000 la 6.000 de lei. Contează modelul. Pentru patronii caselor de modă este însă o adevărată provocare să facă rost de material. Acum, toată mătasea naturală este adusă din import.

România a fost, până în 1990,  printre marii producători de gogoși de mătase. După revoluţie, însă, au dispărut rând pe rând crescătoriile de viermi de mătase, plantaţiile de duzi şi filaturile. Ministerul Agriculturii vrea acum să repornească această industrie de lux.

Primul pas a fost făcut: Sericarom, singura companie de profil a statului, devine stațiune de cercetare şi va primi mai ușor finanțare de la buget.

Noua stațiune de cercetare şi creștere a viermilor de mătase va primi în administrare 42 de hectare de teren, clădiri și plantații cu dud, în mai multe județe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite