Statul va deconta plata serviciilor afterschool pentru preșcolarii și elevii de până în clasa a IV-a

Statul va deconta plata serviciilor de tip afterschool pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege inițiată de vicepremierul Raluca Turcan.

20 August 2020, 15:16 (actualizat 20 August 2020, 15:20) |
Statul va deconta plata serviciilor afterschool pentru preșcolarii și elevii de până în clasa a IV-a

„Statul finanţeaza programul Şcoala dupa şcoală pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, inclusiv, ai căror parinţi, reprezentanţi legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea unui copil, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care solicită acest serviciu, prin tichete educaţionale a căror valoare nominală lunară se raportează la indicatorul social de referinţă şi este de 0,8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în programul Şcoala dupa şcoală”, se arată în lege.

Potrivit legii, aprobată cu unanimitate de voturi de senatori., tichetele au scop exclusiv educaţional, sunt netransferabile altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Tichetul se acordă pe baza cererii părintelui sau reprezentantului legal al copilului, pentru fiecare copil în parte.

De asemenea, șeful statului a mai promulgat legea inițiată de Ecaterina Andronescu, referitoare la introducerea cursurilor alternative în format online, precum și o altă lege, a fostului ministru al Educației Liviu Marian Pop, care instituie măsuri referitoare la vârsta copiilor la care pot fi înscriși în învățământul preșcolar, diminuarea numărului de elevi/preșcolari dintr-o clasă, precum și la norma didactică pentru personalul din învățământul preuniversitar.

Sursa: Mediafax

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI