Statul Queensland, din Australia, a legalizat eutanasia voluntară. Desemnarea celor eligibili pentru această procedură se va face după „criterii stricte”

Harta Australiei
Harta Australiei
17 septembrie 2021, 10:02

Legea, care le va permite persoanelor eligibile accesul la eutanasie, ca opţiune suplimentară de a-şi pune capăt vieţii, a fost adoptată joi noaptea de parlamentul din Queensland.

Legea urmează să intre în vigoare la începutul lui 2023, iar desemnarea celor eligibili pentru această procedură se va face după „criterii stricte”, au asigurat autorităţile sanitare australiene.

Serviciul de sănătate din Queensland se va ocupa de stabilirea „formalităţilor clinice şi administrative complexe necesare pentru a înfiinţa un mecanism de eutanasie voluntară” în acest stat.

Şefa guvernului din Queensland, Annastacia Palaszczuk, a calificat adoptarea legii drept „un moment istoric”. „Este vorba de posibilitatea fiecăruia de a alege cum doreşte să-şi încheie viaţa cu demnitate”, a notat premierul într-un comunicat.

„Demnitatea există la muncă, în familie şi între prietenii care te înconjoară. Trebuie să existe demnitate şi în moarte”, a adăugat ea.

Eutanasia voluntară este legală deja în statele Victoria, Australia de vest, Australia de sud şi Tasmania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă