Statul îi va plăti pe patronii din zona de nord a Capitalei care au afaceri pe traseul liniei de metrou ce va face legătura cu aeroportul

15 iulie 2017, 21:53

Statul îi va plăti pe patronii din zona de nord a Capitalei care au afaceri pe traseul viitoarei linii de metrou, ca să îi cedeze părţi din terenuri.

Bani vor primi World Trade Center Bucureşti, Automobile Bavaria, Mc Donald’s, Mega Image, dar şi Băneasa Investments. Firma controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu ar urma să primească una dintre cele mai mari despăgubiri – 7,5 milioane de lei, iar Mega Image peste 8 milioane de lei.

Pe listă sunt şi reprezentanţii Ferrari, dar şi Andrei Tinu.

Magistrala 6 de metrou Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va avea o lungime de 14,2 kilometri şi o capacitate de transport de 50.000 de călători pe oră.

Trenurile vor pleca de la 1 Mai, vor trece pe la Piaţa Presei Libere, după care vor ţine drumul drept, pe sub DN 1, până la aeroport. În total vor fi 11 staţii.

De la exproprieri până la prima călătorie cu metroul la aeroport e cale lungă. Magistrala nu va fi gata până în 2020, deşi aşa au promis autorităţile când România a primit dreptul de a găzdui 4 meciuri din Campionatul European de Fotbal.

Licitaţia pentru construcţie nu a fost nici măcar lansată. Linia de metrou până la aeroport va costa peste un miliard de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă