Statul își face casă de comerț. Ministerul Economiei pregătește o companie care să intermedieze exporturile

18 decembrie 2017, 09:06

Afacerile bănoase la export sunt, momentan, pentru micii fermieri din județul Brașov doar un vis frumos. Crescătorii de animale susțîn că nu reușesc să încheie contracte cu marii importatori și cer ajutorul autorităților.

Ministerul Economiei vrea să înființeze Casa de Comerț, companie care va aduna oferte mai ales de la micii producători agricoli și IMM-uri. Casa de Comerț va juca rolul de intermediar și va face propuneri centralizate de afaceri importatorilor. Compania este acum doar proiect. Inițiatorii nu au stabilit dacă societatea va încasa comisioane din tranzacții.

Experții avertizează însă că inițiativa ar putea avea un succes limitat din cauza lipsei de coordonare a politicilor guvernamentale. Bugetul pregătit pentru participarea firmelor la târguri și expoziții internaționale va fi, anul viitor, de cinci ori mai mic decât în 2017.

România a realizat exporturi de peste 45 de miliarde de euro, în primele zece luni ale anului. Cu aproape 10% mai mult decât în perioada similiară a anului trecut, potrivit INS. Cele mai vândute produse au fost mașinile și echipamentele de transport.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite