Statul Florida, devastat de uraganul Irma. Cel puțin 6 oameni au murit, iar locuitorii au rămas fără electricitate și apă curentă

12 septembrie 2017, 16:55

Irma, săptămâna trecută cel mai mare uragan format în Atlantic, şi-a pierdut din intensitate şi este astăzi o simplă depresiune tropicală. Nu înainte de a lovi cu aproape toată forţa statul Florida. Arhipelagul Keys a fost devastat, iar cei 10.000 de locuitori care au rămas să înfrunte uraganul sunt acum izolaţi şi trebuie evacuaţi de urgenţă.

Gov. Rick Scott: „În Keys nu este apă curentă, canalizare şi electricitate. Sunt cu inima alături de oamenii de acolo. Locul este devastat şi nu pot decât să sper că toată lumea a supravieţuit. Este oribil ce am văzut. Pentru întreg statul, dar mai ales în Keys, urmează un drum lung. Pagubele sunt uriaşe”.

Distrugeri importante se înregistrează şi în marile oraşe Orlando, Tampa şi Miami. Autorităţile evaluează pagubele între 60 şi 80 de miliarde de dolari. Două treimi din locuitorii din Florida nu au curent electric. Mulţi însă, mai ales printre cei mai nevoiaşi, nu mai au aproape nimic.

„Uraganul a fost foarte puternic. Nu ştiu ce o să mă fac. Trebuie să-mi repar acoperişul şi nu am niciun ban”.

„Peste tot au căzut copaci uriaşi. Nici nu pot să scot maşina”.

„Îmi vine să plâng, dar e în mâinile Domnului. Am venit acasă să încerc să fac curat. Ce-a fost, a fost. Aşa e viaţa. E în mâinile Domnului”.

Irma se deplasează acum în statele Georgia şi Carolina de Sud. Şi deşi este la doar un sfert din forţa iniţială, rafalele de vânt nu depăşesc 50 de km pe oră, ploile extrem de abundente fac prăpăd. Oraşul Charleston din Carolin de Sud este în mare parte sub ape şi aproape o mie de zboruri au fost anulate, majoritatea de pe aeroportul din Atlanta, Georgia.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă