Statul cheltuiește 5180 de lei pe lună pentru un deținut și doar 3500 de lei pentru un copil orfan din centrele de plasament

14 martie 2019, 21:06

Administrația penitenciarelor și-a făcut bilanțul și a calculat cât costă întreținerea unui deținut pe lună: 5180 de lei și 75 de bani.

Statisticile de la Protecția Copilului arată că statul nu e la fel de darnic cu orfanii pe care îi are în grijă și cheltuiește pentru fiecare copil doar 3500 de lei pe lună.

Acum, în penitenciare sunt aproape 21.000 de deținuți, doar cu 5000 mai puțini față de septembrie 2017, înainte de intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu. Și aceasta, cu toate că au fost eliberați mai repede peste 14.000 de deținuți. Înseamnă că o parte dintre ei s-au întors, explică sindicaliștii din penitenciare.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, insistă însă că suntem obligați de CEDO să le plătim și despăgubiri deținuților care au stat în condiții proaste în penitenciar, dar nu au beneficiat de reducerea pedepsei.

Ministerul Justiției a finalizat un nou proiect de lege privind acordarea de despăgubiri. Trebuie să decidă câți foști deținuți vor beneficia de prevederi și care va fi suma pe care ce o vor primi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite