Statul cere ajutor bisericii pentru stimularea vaccinării anti Covid. Patriarhia Română reamintește că e favorabilă imunizării, dar rolul preoților este limitat

Statul cere ajutorul bisericii
Statul cere ajutorul bisericii
26 iulie 2021, 20:03

Cu puțin peste 9300 de persoane vaccinate în prima zi a acestei săptămâni cu prima doză, România nu a atins nici acum obiectivul de 5 milioane de persoane vaccinate fixat iniţial pentru 1 iunie. Şi este și mai departe de cele 7 milioane preconizate pentru 1 august.

Ritmul de vaccinare este mult sub așteptări, iar vicepremierul Dan Barna  propune un pareteneriat cu Biserica Ortodoxă.

Într-un comunicat, Pariarhia reamintește că s-a declarat tot timpul favorabilă imunizării, dar că vaccinarea e o chestiune medicală, iar rolul preoților este limitat.

Deocamdată, nici Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat.

Patriarhia Română: “Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptul că acesta este un drept, nu o obligație. Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta”.

Specialiștii sunt siguri că implicarea bisericii ar fi extrem de folositoare, mai ales la sate și în orașele mici. Vaccinarea, spun ei, e singura soluție de a face față valului patru, care va lua amploare şi la noi, din septembrie.

Specialiștii estimează că vârful valului 4 va fi în luna noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite