Statul american California a intrat în carantină. Medicii britanici aflați la pensie sunt chemați în spitale

20 martie 2020, 15:11

40 de milioane de oameni trăiesc în California și jumătate dintre ei s-ar putea infecta cu noul tip de coronavirus. Asta a prezis guvernatorul local, care a luat decizia de a impune carantina.

Și pe coasta de est situația devine complicată. La New York s-au închis școlile și activitățile comerciale neesențiale. Îngrijorarea o reprezintă acum echiparea spitalelor în fața creșterii numărului de cazuri.

La New York s-au înregistrat aproape 4 mii de cazuri de infectare, adică mai mulți decât în toată Marea Britanie.

Autoritățile din Regat au luat decizia să închidă școlile, să reducă transportul în comun și a mobilizat 20 de mii de militari. Peste 65 de mii de medici și asistente, care sunt acum la pensie, au fost rugați să vină să ajute sistemul de sănătate în fața epidemiei.

În Franța, senatorii au aprobat starea de urgență. Documentul care astăzi va fi analizat de Adunarea Națională permite guvernului să restricționeze libertatea de mișcare a oamenilor pe o perioadă de două luni.

Măsurile dure intrate marți în vigoarea sunt pentru 15 zile, dar deja se vorbește de o prelungire. Asta, după ce ministrul de Interne a atras atenția că unii oameni nu respectă restricțiile.

În Franța sunt peste 10 mii de cazuri de infectare și aproape 400 de decese.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite