Statuia Papei Ioan Paul al II-lea, la Blaj. Sculptura a fost așezată pe traseul pe care îl va parcurge Papa Francisc

10 mai 2019, 11:50

Statuia Papei Ioan Paul al doilea a fost binecuvântată în prezența Sinodului Bisericii Unite și a nunțiului apostolic în România. În urmă cu 20 de ani, papa își exprimă regretul că nu poate să ajungă la Blaj, orașul care a cunoscut cel mai mare martiriu religios în timpul regimului comunist.

Statuia de aproape 4 metri a fost realizată de sculptorul polonez care a mai făcut 79 similare ale Sfântului Părinte în întreaga lume. La Fatima și Roma, există monumente identice cu cel de la Blaj.

Fiind în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun am avut darul de a fi implicat în organizarea a cinci călătorii apostolice ale Sfântului Ioan Paul al II-lea. În toate aceste ocazii, el a venit în nunțiaturile unde eu mi-am desfășurat activitatea. Astfel, am împărtășit rugăciuni, mese și conversații cu el. Întotdeauna m-a atins umanitatea și spiritualitatea sa, el vorbea lui Dumnezeu despre oameni și oamenilor despre Dumnezeu, împlinindu-și astfel în mod suprem funcția de Pontif. Mai mult decât atât, el și-a oferit întreaga viață acestei slujiri. Aș dori de asemenea să îmi exprim recunoștința față de artistul Czesław Dźwigaj și față de toți cei care au colaborat la realizarea acestui important memorial. Vă invit să continuați să vă rugați pentru buna reușită a vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România, îndeamnă Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova

Împreună cu fost ambasador în Polonia, Nicolae Mareș, am reușit a aduce acest monument la Blaj și am reușit să îi convingem pe cei care au făcut statuia că merită să fie aici, unde avem și un cardinal al papei, spune ministrul culturii Daniel Breaz.

Pe 2 iunie, Papa Francisc va fi pe Câmpia Libertății din Blaj și va beatifica șapte episcopi martiri greco-catolici. Televiziunea Română este broadcaster-ul oficial al întregului eveniment.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite