Statuia Libertăţii va avea o soră. Monumentul este oferit Statelor Unite de către Muzeul de Arte și Meserii din Paris

4 iunie 2021, 09:04

De la New York, replica Statuii Libertății va fi transportată la ambasada Franței din Washington, DC, unde va fi expusă timp de zece ani. Va ajunge în capitala Statelor Unite pe 14 iulie, Ziua Națională a Franței.

Marie Laure Estingard, director, Muzeul de Arte şi Meserii: Deci vor fi două statui care simbolizează prietenia franco – americană şi libertatea popoarelor. Vedeţi, între 1776 şi 1789 sunt 13 ani, deci avem  o istorie comună a libertăţii popoarelor, a dorinţei, a nevoii de libertate, foarte comună popoarelor american şi francez.

Cu o înălțime de 2 metri și 83 de centimetri, replica este de 16 ori mai mică decât originalul. Este una dintre cele 11 copii ale statuii realizate de Auguste Bartholdi. La realizarea ei au contribuit și inginerul Gustave Eiffel și arhitectul Eugene Viollet-le- Duc. Franța a făcut cadou Statelor Unite Statuia Libertății în 1886.

Este înaltă de 92 de metri și cântărește 225 de tone. Este una din atracțiile turistice ale Statelor Unite și atrăgea, înainte de pandemie, patru milioane de vizitatori anual. Directoarea Muzeului Artelor și Meseriilor spune că New York înseamnă Statuia Libertății, așa cum Franța are Turnul Eiffel iar cele două monumente au o influență importantă în lume.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite