Statuia de marmură „Mihai Eminescu şi Muza” din Galaţi, distrusă de vopsea

L-au omagiat pe Mihai Eminescu, dar au reuşit "performanţa" să îi strice monumentul. Autorităţile din Galaţi au pus, acum 2 luni, flori din hârtie la statuia poetului amplasată într-un parc din centrul oraşului. Din cauza ploii, vopseaua roşie de pe flori s-a scurs pe marmură, iar acum statuia e compromisă şi trebuie restaurată.

11 August 2021, 19:53 |

Statuia de marmură „Mihai Eminescu şi Muza” a fost realizată în 1911 de Frederick Storck şi e primul monument ridicat în cinstea marelui poet. A fost amplasată în parcul central din Galaţi, care îi poartă şi numele.

Anul acesta, când s-au împlinit 132 de ani de la moartea poetului, autorităţile locale au decis să îi aducă un omagiu. Ghirlande şi coroane cu flori. Ploile au decolorat însă hârtia din care erau confecţionate, iar vopseaua s-a impregnat în marmură.

Statuia lui Mihai Eminescu din Galaţi a fost ani la rând în centrul atenţiei publice. De fiecare dată, înainte de 15 ianuarie, ziua naşterii poetului, persoane necunoscute furau mâna muzei, aflată la baza soclului. Artiştii au fost nevoiţi să refacă statuia de 20 de ori. Abia după ce în zonă au fost montate camere de supraveghere, monumentul a rămas intact.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 11°C 7°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 14°C 12°C
BRASOV 13°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI