Staţiunea de Cercetare de la Murfatlar este executată de ANAF. Vinuri rare, scoase la licitație

11 octombrie 2017, 20:20

Cândva, doar colecţionarii bogaţi puteau cumpăra vinurile nobile ale staţiunii de cercetare Murfatlar. Însă acum, orice român ar putea bea un vin din 1950. Cu condiția să câștige licitația organizată de ANAF.

11 mii de sticle sunt scoase la licitaţie. Printre acestea se află Chardonnay sau Pinot Gris din 1950, dar şi vinuri medaliate cu aur la competiţii internaţionale. În funcție de vechime și soi, unele sticle din pivniţele staţiunii viticole ajung să coste și 2.000 de euro.

Sticle din 1950, 51, 70, anii 90. Am încercat să punem cele mai bune vinuri care se obţin în anii respectivi.” – Petru Boloș, oenolog.

Totuși, colecția rară de vinuri nu a atras atenția pasionaților la prima licitație. Aşa că, ANAF va repeta procedura, iar preţul de pornire va fi mai mic cu 25 la sută.

S-a ajuns în această situaţie după ce statiunea de cercetare de la Murfatlar a strâns datorii de două milioane de lei la bugetul de stat. De 8 ani, instituția se finanţează singură, deşi ar avea dreptul la subvenţii de la stat.

Dacă sechestrul nu s-ar fi pus pe vinuri, ANAF ar fi vândut tractoarele sau utilaje ale staţiunii. Conducerea instituţiei aşteaptă acum soluţia de la Ministerul Agriculturii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite