Statele Unite vor să atragă 90 de milioane de vizitatori străini până în 2027

SUA turism
SUA turism
6 iunie 2022, 17:06

„Strategia naţională de călătorii şi turism” stabileşte ca obiectiv 90 de milioane de vizitatori străini până în 2027, care ar urma să cheltuie anual 279 miliarde de dolari, depăşind nivelul de dinaintea pandemiei, a declarat, pentru Reuters, Gina Raimondo, secretar al Departamentul american al Comerţului. Oficialul a explicat: „Există multe industrii care au depăşit cu bine problemele provocate de pandemie, dar călătoriile şi turismul nu au reuşit”.

Conform unui document consultat de Reuters, Guvernul federal trebuie să facă mai mult pentru a sprijini redresarea călătoriilor şi turismului, pentru a se asigura că industria se reconstruieşte „într-un mod mai rezilient, mai sustenabil şi mai echitabil”.

În 2019, numărul vizitatorilor străini în Statele Unite a atins 79,4 milioane, o cifră care, în urma pandemiei, a scăzut la 19,2 milioane în 2020 şi la doar 22,1 milioane în 2021. Turiştii au cheltuit 239,4 miliarde de dolari în 2019 şi doar 81 de miliarde de dolari în 2019, a anunţat Departamentul american al Comerţului.

Înaintea pandemiei, turismul sprijinea 9,5 milioane de locuri de muncă în SUA şi genera 1.900 de miliarde de dolari în producţia economică.

Autorităţile vor să modernizeze procedurile de intrare pentru vizitatorii care intră şi călătoresc în Statele Unite.

„Trebuie să eficientizăm procesul de intrare. Este împovărător, sunt necesare multe documente şi vrem să-l transformăm într-un proces mai digital”, a declarat Raimondo.

De asemenea, vor fi promovate mai multe destinaţii din SUA, pe lângă statele de coastă, vor fi reduse contribuţiile turismului la schimbările climatice şi va fi construit un sector rezilient la dezastrele naturale, la ameninţările la adresa sănătăţii publice şi la impactul schimbărilor climatice.

Statele Unite încă cer vizitatorilor străini să fie vaccinaţi şi aproape toţi pasagerii zborurilor internaţionale trebuie să prezinte un test negativ înainte de a călători.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă