Statele Unite se așteaptă la un posibil „uz de forță militară” de către Moscova până la jumătatea lunii februarie

Armă de asalt cu lunetă
Armă de asalt cu lunetă
26 ianuarie 2022, 19:14

”Totul indică” faptul că preşedintele rus Vladimir Putin ”va face uz de forţa militară la un moment dat, poate de acum până la mijlocul lunii februarie”, a menţionat Wendy Sherman.

”Nu ştiu ce se petrece în capul preşedintelui Putin. Există o singură persoană care ştie şi aceasta este însuşi preşedintele Putin”, a explicat Sherman într-o conversaţie video cu Yalta European Strategy, un grup de reflecţie consacrat ”viitorului european al Ucrainei”. ”Cred că nici măcar oamenii din jurul lui nu ştiu ce o să facă el în final”, a apreciat ea.

Numărul doi al diplomaţiei americane a afirmat, de asemenea, că Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, care se deschid la începutul lunii februarie în cadrul unei ceremonii la care ar urma să participe şi preşedintele rus, ar putea avea un impact asupra calendarului şi gândirii sale.

”Ştim cu toţii că Jocurile de la Beijing încep pe 4 februarie, cu ceremonia de deschidere, şi este de aşteptat ca preşedintele Putin să fie acolo. Cred că probabil preşedintele Xi Jinping nu ar fi entuziasmat dacă Putin ar alege acel moment pentru a invada Ucraina”, a argumentat Wendy Sherman.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite