Statele Unite consideră arestările din Rusia „un afront la adresa democraţiei”

27 martie 2017, 15:20

Poliţia a reţinut sute de participanţi la protest – printre ei, liderul-emblemă al opoziţiei, Alexandr Navalnîi, care a şi fost dus astăzi în faţa justiţiei.

O parte din cei arestaţi ăn urma acţiunii de protest de duminică şi-au petrecut noaptea în secţiile de poliţie.

Printre aceştia se numără şi Alexei Navalnîi, cel care a chemat lumea în stradă să protesteze împotriva corupţiei la cel mai înalt nivel.

Navalnyi a fost adus în faţa unei instante judecătoreşti care va anunţa ce pedeapsa va primi având în vedere că acţiunea de ieri a fost una neautorizată.

Opozantul rus riscă o amendă substanţială sau 15 zile de arest. Oamenii au ieşit în stradă scandalizaţi de imperiul imobiliar deţinut de premierul Medvedev.

La începutul lunii martie, fundaţia condusă de Alexei Navalnîi a realizat o anchetă despre afacerile lui Medvedev.

Filmul difuzat pe youtube a înregistrat până acum peste 11 milioane de vizualizări.

 

Presa controlată de Kremlin a ignorat protestul din centrul capitalei ruse. Cei care au ieşit în stradă s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare.

 

Poliţia vehiculează cifră de 8 mii de persoane care au ieşit la marsul de protest in Moscova insa organizatorii spun ca au fost 20 de mii. Actiuni similare au avut loc si in alte orase mari din Rusia dar si in Belarus. Si acolo oamenii au iesit in strada ca sa denunte marirea taxelor , impozitelor si scaderea nivelului de trai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă