Statele Unite au prezentat noul bombardier strategic. B 21 are proprietăți de invizibilitate radar. Lloyd Austin, secretarul Apărării: Este dovada avantajului american în ingeniozitate şi inovaţie

Statele Unite vor avea o nouă flotă de bombardiere strategice de generaţia a şasea. B 21 a fost proiectat de compania Northrop şi este capabil să lanseze arme convenţionale și nucleare. Un aparat va costa 750 de milioane de dolari, iar Pentagonul a comandat 100 de aeronave. Şase dintre ele sunt în diverse faze de asamblare.

03 Decembrie 2022, 14:05 (actualizat 03 Decembrie 2022, 20:14) Știrile TVR |

B 21 a fost prezentat în cadrul unei ceremonii organizate la Uzina 42 din Palmdale, California, sediul central al companiei Northrop.

Este asemănător predecesorului său, bombardierul strategic B 2, și, de asemenea, are proprietăți de invizibilitate radar.

Christopher W. Grady, adjunctul şefului Statului Major: "Credibilitatea forţelor noastre combinate depinde de abilitatea noastră de a desfăşura acţiuni la momentul şi în locul alese de noi, de a desfăşura senzori şi arme cu rază lungă de acţiune şi de a obţine rezultate în mediile cele mai disputate."

B 21 are forma de aripa zburătoare și poate transporta atât arme convenționale, cât și nucleare oriunde în lume, deoarece are o rază lungă de acțiune și capacitatea de realimentare în zbor.

Lloyd Austin, secretarul Apărării al SUA: "B 21 Raider este primul bombardier strategic în trei decenii. Este dovada avantajului american în ingeniozitate şi inovaţie şi este dovada angajamentului pe termen lung a departamentului nostru de a construi capacităţi avansate, care vor întări abilitatea SUA să prevină agresiunea azi şi în viitor."

Potrivit secretarului american al Apărarii, B 21 nu este doar un avion sau o nouă achiziție militară. Este simbolul și sursa spiritului de luptă despre care vorbea fostul președinte Reagan. Este expresia hotărârii Americii de a apăra republica pe care o iubim, a subliniat Lloyd Austin.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI