Statele Unite ale Americii furnizează un nou ajutor umanitar Ucrainei, în valoare de 360 de milioane de dolari

Antony Blinken
Antony Blinken
9 iulie 2022, 22:53

„Angajamentul nostru faţă de poporul ucrainean este ferm”, a subliniat Blinken într-un mesaj pe contul său de Twitter, adăugând că banii „vor ajuta oamenii din Ucraina şi refugiaţii care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara din cauza războiului brutal rusesc”.

La scurt timp, Departamentul de Stat a detaliat într-un comunicat că fondurile vor fi trimise prin două canale: 288 de milioane de dolari prin Departamentul propriu-zis şi peste 80 de milioane prin Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

De la începutul războiului (…) Statele Unite au oferit o asistenţă umanitară de peste 1.280 de milioane de dolari pentru a face faţă acestei crize, iar noi suntem cel mai mare donator individual de asistenţă umanitară pentru Ucraina„, a subliniat Blinken în mesajul său.

Guvernul american a anunţat vineri un pachet suplimentar de ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, constând în arme cu ‘o capacitate de precizie mai ridicată‘, inclusiv 4 sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) şi muniţie pentru aceste proiectile cu rază lungă de acţiune.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite