Statele Unite: 1.783 de morţi legate de noul coronavirus, în 24 de ore

SUA coronavirus
SUA coronavirus
10 aprilie 2020, 07:43

Acest bilanţ zilnic, inferior celui de miercuri (+1.973 de morţi), ridică la 16.478 numărul total al deceselor înregistrate în Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume din cauza pandemiei după Italia.

Timp de două zile consecutive, marţi şi miercuri, SUA au înregistrat circa 2.000 de morţi în 24 de ore, cele mai grave bilanţuri cotidiene la nivel mondial de la declanşarea pandemiei.

Pe de altă parte, Statele Unite numără pe teritoriul lor mai mult de un sfert din cazurile oficial declarate în lume, cu peste 46.000 de cazuri în total, potrivit datelor prezentate de Johns Hopkins, actualizate continuu.

În Statele Unite se înregistrează de la mijlocul săptămânii precedente mai mult de 1.000 de noi decese zilnic, în pofida măsurilor de izolare care au fost introduse treptat în diverse state.

Statul New York constituie de departe principalul focar al pandemiei americane, cu peste 7.000 de morţi. El a înregistrat o nouă creştere record în cursul ultimelor 24 de ore (+799), dar numărul noilor spitalizări nu a fost niciodată atât de scăzut, a afirmat joi guvernatorul Andrew Cuomo.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite