Statele europene ridică restricțiile treptat. Spania și Italia renunță săptămâna aceasta la masca obligatorie în exterior. Polonia micșorează perioada de izolare la 7 zile

9 februarie 2022, 22:00

Și Spania renunță la masca obligatorie în exterior. Măsura intră în vigoare de joi.

Masca a fost impusă din nou în decembrie, din cauza răspândirii tulpiniii Omicron a coronavirusului. În ultimele doua săptămâni, rata contaminării s-a redus constant în Spania. Practic, a ajuns la jumătate, 2.000 de cazuri la suta de mii de locuitori, față de începutul lunii ianuarie.

Isabel Rodriguez, purtător de cuvânt al guvernului: Obligativitatea purtării măştii în exterior s-a încheiat. Joi, când decretul regal va intra în vigoare, vom putea ieşi fără mască. Este regula generală. Acest lucru a fost posibil datorită responsabilităţii tuturor celor care s-au vaccinat şi au respectat regulile de protecţie.

Până la sfârșitul lunii, premierul Boris Johnson va elimina izolarea obligatorie, iar Polonia va reduce perioada de la 10 zile la 7.

Decizia va intra în vigoare la 15 februarie.

Suedia a decis să ridice restricțiile pentru străinii veniți din țările nordice, Uniunea Europeană sau Zona Europeană Economică. De asemenea, guvernul de la Stockholm elimină obligativitatea muncii de acasă. Mai multe landuri germane intenționează să ridice restricțiile, în ciuda creșterii contaminării.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite