Statele europene abordează diferit epidemia de coronavirus. Modelul britanic al imunizării colective capătă adepți

În fața pandemiei de coronavirus statele europene au abordări diferite. Aseară, președintele Macron a anunțat impunerea unor măsuri drastice pentru o perioada de 15 zile, pe modelul Italiei și Spaniei. De cealaltă parte, britanicii și olandezi au o altă abordare: așa-numita imunizare colectivă pe fondul ideii că oricum mare parte a populației se va infecta iar restricțiile draconice nu pot preveni acest scenariu.

17 Martie 2020, 12:54 Știrile TVR |

Francezii s-au trezit astăzi într-o nouă realitate. Timp de cel puțin 15 zile deplasările sunt interzise cu excepția celor în interes de serviciu, pentru probleme de sănătate și pentru cumpărături de strictă necesitate.

Președintele Macron a spus că înăsprește restricțiile după ce francezii au ignorat recomandările de izolare socială.

De la miezul nopții trecute și Spania și-a închis granițele pentru cetățenii străini, iar în Germania se închid toate localurile de socializare și divertisment.

O altă abordare o au britanicii, care deocamdată nu au închis nici școlile, ca majoritatea europenilor, și nu interzic nici adunările publice. Premierul Johnson a făcut apel la responsabilitate și a recomandat persoanelor în vârstă se se auto izoleze pentru o perioada de 3 luni.

Modelul urmat este al imunizării colective. Ideea că cei mai mulți cetățeni se vor infectă oricum iar deocamdată nu se poate face decât o încetinire a acestui proces prin distanțare socială până la găsirea unui vaccin sau tratament.

Asta fac și olandezii care au închis școlile și activitățile comerciale neesențiale dar premierul Mark Rutte a exclus impunerea carantinei pentru cei 17 milioane de olandezi.

Ideea unei infectării la scară largă este vehiculată și de Organizația Mondială a Sănătății care a transmis tuturor statelor să testeze câți mai mulți oameni. Nu putem lupta cu o pandemie fără să știm cine are virusul, a declarat șeful organizației.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI