Start-up-urile şi IMM-urile din România pot aplica în programul ChallengEIT, până pe 15 august

Start-up-urile şi IMM-urile din România care au soluţii funcţionale pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale pot aplica până pe data de 15 august în programul ChallengEIT, un parteneriat semnat în 2021 între Israel şi Horizon Europe.

18 Iulie 2022, 12:36 (actualizat 18 Iulie 2022, 12:40) Știrile TVR |
ChallengEIT, soluţii funcţionale pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale

Practic, ChallengEIT este un program care îşi propune să identifice start-up-uri, spin-off-uri sau întreprinderi mici şi mijlocii care au soluţii funcţionale pe care doresc să le dezvolte şi să le introducă pe pieţele europene în care Novartis activează.

Potrivit unui comunicat de presă al iniţiatorilor proiectului, vor fi selectate în cadrul ChallengEIT până la şase proiecte, iar câştigătorul va fi anunţat la sfârşitul anului 2022, urmând ca lansarea proiectului câştigător să aibă loc la început de 2023.

Participanţii selectaţi vor beneficia de servicii personalizate, printre care se numără: conectare cu mentorii EIT şi Novartis, acces la reţeaua EIT de alumni şi date, cu rolul de a valida şi a îmbunătăţi conceptul, produsul şi soluţia de afaceri. În plus, echipa câştigătoare va avea şansa de a obţine finanţare şi de a lucra cu BIOME - reţeaua de centre de inovare şi organizaţiile din reţeaua EIT Hub Israel şi EIT Health InnoStars - pentru a-şi şlefui proiectul de tip proof of concept.

Programul este deschis tuturor start-up-urilor şi IMM-urilor care se pot înscrie aici până pe 15 august 2022.

Proiectele depuse trebuie să răspundă uneia dintre următoarele patru provocări: schimbul de informaţii între medici (peer-to-peer) în mediul digital; ghidarea pacientului în procesul de tratament; medicină de precizie şi îngrijire personalizată; provocarea EUnite Movement - Accesul la servicii medicale.

Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT) este un organism înfiinţat de Uniunea Europeană şi Programul Orizont 2020 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT încurajează aceasta sprijinind antreprenorii, inovatorii şi studenţii în a-şi transforma cele mai bune idei în realitate. EIT facilitează încheierea de parteneriate transfrontaliere dinamice numite Comunităţi de cunoaştere şi inovare (CCI): EIT Food, Climate-KIC, EIT Digital, EIT InnoEnergy, EIT Health, EIT Raw Materials, EIT Manufacturing şi EIT Mobility.

EIT Hub Israel este centrul satelit al Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT). Totodată, EIT Health este unul dintre cele mai importante parteneriate europene public-privat pentru inovarea în domeniul serviciilor de sănătate şi una dintre Comunităţile de cunoaştere şi inovare ale EI, cu aproximativ 150 de parteneri.

Grupul InnoStars este una dintre cele şapte regiuni geografice ale EIT Health, ce acoperă jumătate din Europa, inclusiv Polonia, Ungaria, Italia şi Portugalia, precum şi alte regiuni incluse în Schema Regională de Inovare a EIT - Statele Baltice, Croaţia, Slovacia, Republica Cehă, Slovenia, Grecia şi România.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 27°C
IASI 28°C 20°C
CLUJ 25°C 17°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 26°C 22°C
BRASOV 26°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI