Starea de urgență decretată în state din Europa a blocat sute de tiruri românești care veneau din Italia sau plecaseră din țară

14 martie 2020, 20:24

Patronii și administratorii firmelor de transport sunt conștienți că restricțiile erau necesare, dar spun că nu știu cum vor supraviețui acestei perioade.

Transportatorii aveau deja o problemă cu deficitul mare de șoferi. Mulți s-au trezit că nu mai au cu cine lucra după ce au intrat  în izolare sau carantină cei întorși din Italia sau din alte zone roșii.

Conform datelor de la Federația Operatorilor de Transport, sute de șoferi români sunt ținuți în diverse zone de frontieră. Ministrul de externe, Bogdan Aurescu a explicat ca sunt necesare eforturi comune pentru deblocarea situației create, inclusiv la frontiera italo-slovenă, prin reluarea de urgență a tranzitului prin Slovenia și instituirea unui coridor de tranzit la nivel regional.

Potrivit unui comunicat, ministrul sloven a transmis că noul guvern urmează să discute despre soluțiile posibile.

Ministrul Transporturilor spune că este necesară o politică unitară pentru deblocarea situației.

Federațiile Transportatorilor și ministrul Lucian Bode au decis înființarea unui grup de dialog care să comunice inclusiv cu autorități din state europene, dar și cu DSP pentru clarificări legate de statutul șoferilor ce intră în România cu mașini mai mari de 3,5 tone.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite