Starea de sănătate a fostului campion olimpic la patinaj artistic Roman Kostomarov s-a agravat

Roman Kostomarov și Tatiana Navka / captura Youtube
Roman Kostomarov și Tatiana Navka / captura Youtube
21 februarie 2023, 21:24

Starea de sănătate a lui Roman Kostomarov s-a înrăutăţit în noaptea de luni până marţi din cauza unui accident vascular cerebral. Acum el este la terapie intensivă şi pe plasmafereză (purificarea sângelui) din cauza unei infecţii.

Roman Kostomarov a fost o legendă a patinajului: a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale (2004 şi 2005), trei medalii de aur la Campionatele Europene (2004, 2005 şi 2006) şi aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Torino 2006 făcând pereche cu Tatiana Navka.

După încheierea carierei sportive, Kostomarov a continuat să danseze în spectacole şi turnee demonstrative. Chiar luna trecută, pentru a participa la un spectacol în aer liber organizat de Ilia Averbuh (argint la Salt Lake City 2022), el a lucrat la temperaturi foarte scăzute, după care a fost internat la Komunarka, la periferia Moscovei, cu febră foarte mare, relatează Agerpres.

A urmat acum un accident vascular cerebral, cu leziuni grave ale creierului. „Hematom infracerebral cu fază acută în lobul frontal, leziuni ale substanţei cenuşii şi albe”, a scris ziarul Sport-Express. O situaţie dramatică pentru fostul campion, care se zbate acum între viaţă şi moarte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite