Starea de alertă va fi prelungită din 15 octombrie cu 30 de zile. Masca devine obligatorie în spaţiile deschise unde indicele cazurilor de COVID depăşeşte 3 la mia de locuitori

14 octombrie 2020, 17:51

Raed Arafat, șeful DSU: Astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, au fost dezbătute propunerile CNSU pe care le-am anunţat ieri, de fapt. Rămân următoarele măsuri confirmate, referitor la purtarea măştii, până la 3 la mie incidenţă, Deci, de la 0 până la 3 la mie incidenţă, masca este purtată obligatoriu în spaţiile aglomerate şi la 50 de metri de la intrarea în şcoli, de la 3 la mie în sus masca este obligatorie în toate spaţiile deschise.

Restaurantele, cafenelele, cinematografele vor funcţiona cu 50% capacitate în zonele cu incidență de la 0 la 1,5 la mie. Între 1,5 la mie şi 3 la mie, vor funcționa cu 30% din capacitate, iar cu incidența mai mare decât 3 la mie, vor fi închise.

Nu se vor organiza nunţi, botezuri și alte petreceri, indiferent dacă sunt în spații deschise sau închise.

Personalul care lucrează în centrele rezidenţiale va fi testat obligatoriu anti COVID săptămânal pentru a preveni apariția unor focare de COVID-19.

Măsurile cuprinse în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă au fost adoptate în urma propunerilor făcute de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în Hotărârea nr. 49 adoptată la 13 octombrie 2020.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite