Starea de alertă instituită pentru următoarele 30 de zile vine cu noi restricții

14 martie 2021, 19:54

Noua stare de alertă intrată în vigoare astăzi și pentru următoarele 30 de zile impune interdicția de a ieși din case între orele 22 și 5, fără un motiv întemeiat și fără declarație pe proprie răspundere.

Reprezentanții Horeca sunt nemulțumiți din nou: trebuie să închidă cu o oră mai devreme, iar acest lucru le înjumătățește încasările, și așa mici. Clienţii care ies să ia cina în oraş trebuie să plece acasă înainte de ora 22.00.

O altă restricție le cere hotelierilor din 20 de stațiuni montane, cu pârtii de schi, să cazeze clienții în doar 70 la sută din capacitate. Sunt probleme pentru cei care şi-au făcut deja rezervări pentru finalul lunii martie şi aprilie.

Stațiunea Straja din Hunedoara e ocupată oricum doar la jumătate, nicidecum la 70 la sută. Acum vor fi pierderi şi mai mari pentru hotelieri şi administratori de pârtii.

Călin Ile, reprezentantul hotelierilor, spune că noua măsură a Guvernului pare lipsită de logică în condițiile în care schiorii mai au oricum doar 2-3 weekenduri la dispoziție.

Reprezentanții Horeca reclamă în plus şi că Guvernul nu le-a dat nimic din banii promiși anul trecut ca despăgubiri pentru pierderile pe care le-au avut din cauza pandemiei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite