Starea de alertă de la Căpeni, județul Covasna, a fost suspendată

Pericolul a trecut la Căpeni
Pericolul a trecut la Căpeni
18 martie 2018, 18:26

Echipajele de pompieri şi jandarmi vor mai rămâne la Căpeni până luni dimineaţă, pentru monitorizarea situaţiei operative, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj.

La Căpeni, alerta a fost dată miercuri seară, după ce specialiştii au avertizat că există riscul ca digul de protecţie din localitate să cedeze din cauza unei viituri puternice pe Râul Olt.

În zonă au fost mobilizate importante forţe de intervenţie.

Joi au fost evacuate 15 gospodării şi 26 de persoane din zona cea mai expusă inundaţiilor, acestea fiind cazate la rude sau cunoştinţe.

Tot joi, miniştrii Apelor şi Pădurilor şi Afacerilor Interne, Ioan Deneş şi Carmen Dan, precum şi secretarul de stat Raed Arafat au mers la Căpeni pentru a analiza situaţia şi a-i convinge pe localnici să dea curs ordinului de evacuare, deoarece foarte mulţi dintre ei au refuzat iniţial acest lucru.

În ultima săptămână, inundaţiile au provocat pagube în mai multe localităţi din judeţul Covasna. Printre cele mai afectate sunt Sita Buzăului, Boroşneu, Băcel şi Valea Zălanului.

Potrivit ISU Covasna, circulaţia rutieră este în continuare restricţionată pe mai multe drumuri judeţene şi comunale afectate de inundaţii, respectiv pe DJ 131B Baraolt-Augustin (judeţul Braşov), care este închis circulaţiei pe o distanţă de aproape un kilometru, pe DJ 131 Baraolt-Căpeni, unde se circulă pe un singur sens pe o porţiune de circa 20 metri din cauza apei de pe carosabil, precum şi pe DC 38, de la intersecţia cu DJ 131 B- DJ 131 până în localitatea Racoşul de Sus, afectat de inundaţii pe o porţiune de aproape 1,5 kilometri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă