Starea bebeluşului din Hunedoara născut cu grave probleme de sănătate este în continuare severă. Medicul ginecolog, acuzat de malpraxis

13 iulie 2017, 11:59

În seara zilei de 20 iunie, Corina Cristina Nedelca urma să nască la spitalul din Hunedoara. Asistenta a încercat să cheme medicul de gardă, dar acesta ar fi refuzat să meargă să asiste femeia la naştere.

Cand s-a născut, bebeluşul cântărea 5 kilograme, o greutate foarte mare pentru un nou născut. Familia susţine că acesta ar fi suferit traumatisme la naştere, care au dus la apariţia unor grave probleme de sănătate. Conducerea spitalului este de altă părere.

“La naştere a fost medicul acolo, a fost neonatologul . Din punctul meu de vedere, medical, naşterea a decurs normal. Colegiul Medicilor este singurul organ profesional care poate să incrimineze o eventuală culpă medicală. Noi avem o anchetă internă demarată”, a precizat directorul medical al Spitalului Municipal din Hunedoara, Bende Barn.

Medicii hunedoreni susţin că mama suferea de diabet gestaţional şi de o infecţie urinară şi nu a fost  supravegheată de vreun specialist pe timpul sarcinii. Asta ar explica greutatea mare a copilului  şi complicaţiile apărute după naştere. Totuşi, într-o discuţie cu tatăl, medicul ginecolog îşi recunoaşte vina.

„Aparent, da, nu i-am făcut cezariană şi eu sunt de vină. S-ar putea ca în instanţă să se întoarcă lucrurile. Să nu fiu eu vinovat. Să fie infecţia cu care doamna a venit”, spune medical.

Doctorul a încercat să convinga familia să nu depună plângere. Familia a făcut totuşi plângere penală împotriva medicului, iar poliţia cercetează cazul.

Între timp, micuţul a fost transferat la Timişoara, unde a ajuns în stare critică. Copilul este internat la secţia de Terapie Intensivă la spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara, iar starea lui e în continuare severă, dat stabilă.

Familia Nedelca mai are trei copii minori perfect sănătoşi. Chiar dacă mezinul familiei va supravieţui, el riscă să dezvolte în timp hidrocefalie, care duce la creşterea presiunii intracraniene şi la pierderea abilităţilor mentale şi fizice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite