Stare de urgență în Haiti, unde peste 300 de persoane au murit și spitalele sunt pline de răniți în urma cutremurului de magnitudine 7,2

15 august 2021, 12:53

Cea mai săracă țară din America era deja într-o criză economică şi socială agravată de asasinarea președintelui, într-un atentat produs la 7 iulie.

Seismul de magnitudine 7,2 a culcat la pământ mii de construcții. Biserici, magazine, case s-au năruit. Fără prea multe mijloace la îndemână, locuitorii s-au grăbit să scoată singuri victimele din clădirile prăbușite. Echipele de intervenție au fost copleșite de situație, deși au fost mobilizate toate resursele disponibile.

Bilanțul încă provizoriu e de 300 de morți și peste 1.800 de răniți. Puținele spitale din zonele cele mai afectate fac eforturi mari să ofere îngrijiri de urgență. Cutremurul s-a produs la 160 de km de capitală, dar a fost resimțit peste tot în Haiti.

Cea mai gravă situaţie este în Les Cayes, unde au căzut toate clădirile şi e distrusă întreaga infrastructură.

Haiti păstrează încă în memorie cutremurul din 2010, care a devastat capitala şi mai multe oraşe din provincie. Peste 200.000 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 300.000 au fost rănite în urma dezastrului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite