Stare de urgență prelungită în Portugalia: se închide graniţa cu Spania, se restricţionează plecările din ţară

Stare de urgență prelungită în Portugalia
Stare de urgență prelungită în Portugalia
28 ianuarie 2021, 21:52

”Guvernul va adopta măsura limitării deplasărilor în exterior ale cetăţenilor naţionali în următoarele 15 zile. Cu unele excepţii, vor fi limitate plecările cetăţenilor naţionali pe cale aeriană, terestră sau fluvială”, a declarat în parlament ministrul administraţiei interne, Eduardo Cabrita, citat de agenţia EFE.

Anunţul a fost făcut la încheierea unei dezbateri în urma căreia a fost aprobată prelungirea stării de urgenţă şi care va cuprinde noi măsuri antiepidemice, precum închiderea frontierelor cu Spania, cum s-a mai procedat anul trecut în perioada 17 martie – 1 iulie.

Premierul portughez, Antonio Costa, a avertizat tot joi că ţara sa se află într-o etapă „groaznică” a pandemiei de coronavirus, parţial din cauza relaxării măsurilor restrictive dintre Crăciun şi sfârşitul anului, dar şi din cauza agresivităţii noii tulpini a virusului, detectată în Marea Britanie.

Potrivit ziarului local Publico, citat de Reuters, aproximativ jumătate din cazurile de COVID-19 în regiunea capitalei Lisabona sunt infecţii cu această tulpină britanică.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite