Stare de urgență la Madrid, după o adevărată explozie de infectări cu noul coronavirus

9 octombrie 2020, 21:10

Ministrul Sănătății a anunțat că singurul lucru care s-a schimbat odată cu declararea stării de urgență este cadrul juridic pentru a putea pune în aplicare restricțiile prevăzute în ordinul emis vinerea trecută.

Astfel, se va putea ieși din zonele închise doar pentru activități esențiale. Sunt interzise reuniunile cu mai mult de 6 persoane, accesul în baruri, restaurante și alte spații comerciale a fost limitat la 50 la sută din capacitate, iar în biserici la o treime din locurile disponibile.

Salvador Illa, ministrul Sănătății: Trebuie să luăm măsuri pentru sănătatea madrilenilor și, de asemenea, pentru a împiedica propagarea virusului în alte Comunități Autonome care să pună în pericol viețile mai multor persoane. Este foarte important ca nivelul mare de infectări din Madrid să nu se extindă în restul Spaniei.

Autoritățile din Madrid s-au opus până în ultima clipă deciziei de a închide capitala, din rațiuni economice.

Surse din Guvern spun că președinta Comunității din Madrid l-a sunat pe Pedro Sanchez chiar în timpul ședinței consiliului de miniștri pentru a mai cere timp. Anunțase chiar un plan de extindere a restricțiilor de mobilitate la 51 de zone sanitare care presupunea criterii mai dure pentru limitarea epidemiei.

O dată cu decretarea stării de urgență, în toată Comunitatea Madridului, 10 orașe inclusiv capitala, au fost din nou închise.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite