Stare de urgență în SUA din cauza gerului. Transportul în Marea Britanie afectat de ninsori. Cod portocaliu în Franța din cauza furtunii Gabriel

30 ianuarie 2019, 15:02

N-a mai fost așa un ger în vestul mijlociu de câteva zeci de ani. În Wisconsin, Michigan, Illinois a fost instituită starea de urgență, la fel și mai spre sud, in Alabama și Mississippi – unde, de regulă, vremea e mult mai blândă.

Din cauza vântului înghețat, e de două ori mai frig decât arată termometrele.

Oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din casă, dacă totuși sunt nevoiți să o facă să nu respire profund și să nu vorbească în mers.

În unele orașe, primăriile au primit plângeri din partea chiriașilor, pentru că proprietarii nu asigură o temperatură optimă în apartamente.

Poliția din Green Bay, statul Wisconsin, îi sfătuiește pe infractori să renunțe la orice planuri necurate, într-un anunț plin de umor, postat pe internet.

Avem grijă de toată lumea din comunitate, inclusiv de cei care încalcă legea. Este important să se evite orice activitate infracțională când vremea e așa de nemiloasă. Dar și când e vreme frumoasă.

În Marea Britanie, navetiștii au ajuns cu greu la serviciu: din cauza zăpezii și a ninsorilor, transportul public este dat peste cap. În Țara Galilor mai multe școli au fost închise, iar pe șosele se circulă foarte greu.

În Franța, furtuna Gabriel adus vânt cu o viteză de peste 130 de kilometri pe oră. În 43 de departamente e Cod Portocaliu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă