Stare de urgență în statul New York, după ce ploi torențiale au provocat inundații devastatoare. O persoană a murit și mai multe au fost date dispărute

10 iulie 2023, 19:31

Echipele de intervenție acționează non stop, de aproape 24 de ore, pentru a salva oamenii blocați fie în mașinile surprinse de torente pe șosea, fie în case înconjurate de ape.

Cel puțin o persoană a murit – o femeie de nici 40 de ani. Autoritățile atrag atenția că numărul victimelor ar putea crește, întrucât sunt cel puțin 22 de dispăruți.

”A ieşit din casă, încercând să treacă pe partea cealaltă, să fugă de ape, dar nu a reuşit. Era cu câinele şi amândoi au fost luaţi de torente. E incredibilă cantitatea de apă de aici”, a spus un martor.

Și centrul statului Pennsylvania e prada apelor, iar serviciile meteo avertizează că atât aici, cât și în statul New York va ploua torențial și în zilele următoare.

În unele comitate e pentru prima dată în istorie când se instituie așa-numita stare de pericol maxim. Oamenii sunt îndemnați să nu se aventureze la drum, cu mașina, și să iasă din casă numai dacă e absolut necesar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite