Stare de urgență în Ischia. Cel puţin opt morţi în urma alunecării de teren

28 noiembrie 2022, 08:41

ACTUALIZARE Echipele de intervenţie au recuperat încă un cadavru, al optulea, după furtuna puternică de sâmbătă noaptea. Este vorba despre un bărbat, potrivit unui mesaj postat luni de pompieri pe Twitter. Membrii echipei de salvatori l-au găsit în Casamicciola, una dintre localităţile din nordul insulei, regiune grav afectată de ploi abundente şi furtuni. Căutările continuă pentru găsirea a patru persoane date dispărute.

ACTUALIZARE „Bilanţul victimelor alunecării de teren din Casamicciola Terme a urcat la şapte morţi, în timp ce numărul celor dispăruţi este de cinci”, a anunţat duminică prefectul regiunii Napoli, Claudio Palomba.

Localnicii încearcă să își revină, după dezastrul care i-a lovit acum mai bine de 24 de ore. Garaje și case sunt pline de noroi și resturi aduse de ape, la fel și curțile caselor și parcările.

Oamenii nu își pot imagina cum o ploaie torențială a provocat o alunecare de teren care a măturat aproape totul în calea sa.

Cel mai dramatic a fost că (alunecarea de teren) a trecut peste tot. Este greu de crezut, a luat cu totul maşini, stâlpi, totul. Acestea sunt câteva maşini răsturnate, au fost date peste cap. Uitându-te la ele, nu îţi poţi explica cum de a fost posibil, a spus un localnic.

La faţa locului, peste 200 de membri ai Protecţiei Civile şi forţelor de ordine italiene căutau în continuare duminică persoanele dispărute, în timp ce sute de voluntari încercau să cureţe noroiul de pe străzile din oraş.

Fragmente desprinse din automobilele şi autobuzele strivite de acea scurgere violentă de noroi şi roci sunt vizibile aproape peste tot în localitate.

Un reprezentant al Institutului pentru Protecție Civilă din Italia a declarat pentru presa locală că una dintre explicațiile catastrofei este și urbanizarea excesivă a insulei Ischia. Micile localități s-au tot extins pe relieful muntos și în multe cazuri nu ar fi fost respectate normele de construcție și nu au fost luate în seamă riscurile unor fenomene naturale extreme.

Casamicciola Terme, o staţiune termală cu 8.000 de locuitori pe timp de iarnă, situată pe insula Ischia, în apropiere de Capri, a fost afectată în 2017 de un cutremur de pământ care a făcut două victime.

Localitatea a fost complet distrusă de un seism mult mai puternic la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite