Stare de urgență în insula Ischia, unde sunt morți, răniți și dispăruți după alunecări de teren catastrofale. Scafandrii continuă căutările în mare

27 noiembrie 2022, 16:42

Scafandrii continuă căutările în marea Tireniană după oamenii care sunt dați dispăruți, în urma ploii și inundațiilor din insula Ischia. Cel puțin o mașină a fost aruncată în mare de torenții puternici care s-au format pe versanții și străzile în pantă ale unei stațiuni turistice din nordul insulei Ischia.

Localnicii încearcă să își revină, după dezastrul care i-a lovit acum mai bine de 24 de ore. Garaje și case sunt pline de noroi și resturi aduse de ape, la fel și curțile caselor și parcările.

Oamenii nu își pot imagina cum o ploaie torențială a provocat o alunecare de teren care a măturat aproape totul în calea sa.

„Cel mai dramatic a fost că a trecut peste tot. Este greu de crezut, a luat cu totul maşini, stâlpi, totul. Acestea sunt câteva maşini răsturnate, au fost date peste cap. Uitându-te la ele, nu îţi poţi explica cum de a fost posibil.”

Un reprezentant al institutului pentru protecție civilă din Italia a declarat pentru presa locală că una dintre explicațiile catastrofei este și urbanizarea excesivă a insulei Ischia. Micile localități s-au tot extins pe relieful muntos și în multe cazuri nu ar fi fost respectate normele de construcție și nu au fost luate în seamă riscurile unor fenomene naturale extreme.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite