Stare de urgență în Hawaii. Uraganul Lane se apropie amenințător de arhipelag

23 august 2018, 20:21

Lane, uragan de categoria 4, a fost filmat de pe Stația Spațială Internațională. Ochiul furtunii urmează să treacă pe lângă cele mai mari insule din Hawaii.

Vântul va bate cu 250 de km pe oră. Deja a început să plouă puternic, marea se agită și o mână de oameni încearcă să facă ultima baie, în ciuda avertismentelor.

Spre deosebire de Florida sau Texas, unde, după o alertă, localnicii se urcă imediat în mașină și se pot îndepărta sute de kilometri, în Hawaii oamenii sunt blocați pe insule.

Hiro Toiya: „Vă rog, pe cât posibil, încercaţi să vă adăpostiţi în propriile case, dacă sunt sigure”.

Un milion și jumătate de locuitori din Hawaii se pregătesc pentru zile de haos.

David Ige, guvernatorul din Hawaii: „Vreau să le reamintesc tuturor să îşi pregătească un adăpost şi provizii pentru 14 zile, de hrană, apă şi medicamente”.

Magazinele sunt luate cu asalt, rafturile se golesc văzând cu ochii; oamenii au fost avertizați că trebuie să se pregătească de ce e mai rău, ca la precedentul uragan de cum 26 de ani. Școlile, instituțiile guvernamentale, afacerile private rămân închise o săptămână. Navele părăsesc porturile, cursele aviatice se anulează.

Chiar dacă insulele nu sunt lovite direct, sunt de așteptat ploi abundente, alunecări de teren și valuri uriașe.

La fel, în Japonia și Coreea de Sud – la rândul lor amenințate de două taifunuri care au obligat autoritățile să adopte măsuri speciale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă