Stare de urgență în California, din cauza incendiilor de vegetație. 17 persoane au murit și peste 20 de mii au fost evacuate

11 octombrie 2017, 14:33

Pe locurile pe care le vedeţi în aceste imagini creşteau până zilele trecute vii şi pomi fructiferi – în această această regiune, până de curând, asemenea fenomene erau rarisime. Cel mai grav afectate sunt comitatele californiene Mendocino, Sonoma şi Napa.

Incendiile se întind pe o arie atât de mare încât se văd şi din satelit. Preşedintele Donald Trump a declarat zona dezastru natural pentru acordarea de ajutoare federale de urgenţă – în numai o lună şi jumătate, este a treia oară când administraţia ia o asemenea măsură, după prăpădul uraganelor Harvey şi Irma.

Donald Trump:  Vreau să le spun câteva cuvinte oamenilor din California – un mare stat –  şi mai ales celor din comitatul Napa.  Napa şi Sonoma au fost atât de grav lovite.  Se confruntă cu tragedii, cu distrugerea proprietăţilor din cauza incendiilor. Am vorbit cu guvernatorul Brown şi i-am transmis că administraţia federală este solidară cu oamenii din California şi vă suntem alături în aceste vremuri tragice.

În unele locuri, oamenii s-au întors acasă – dar au găsit doar ruine.

În alte părţi, flăcările înaintează. Din comitatul Orange au fost evacuaţi peste 5 mii de oameni.

Imagini apocaliptice şi deasupra primului parc Disneyland din Anaheim – complexul nu este în pericol, dar întreg cerul este luminat de incendiile din apropiere.

În prezent, mai sunt încă peste 30 de focare, în ciuda eforturilor sutelor de pompieri şi voluntari. În totalitate au fost distruse 3,4 milioane de hectare de vegetaţie anul acesta în California. Este cel mai devastator an din ultima perioadă. Și mai alarmant este că ultimii cinci ani au fost fiecare, la momentul său, cel mai devastator din punctul de vedere al incendiilor californiene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite