Stare de alertă pe Dunăre, la Galați, după ce fluviul a atins cota de doar 79 cm și are în continuare tendințe de scădere

20 iulie 2022, 17:38

Navele navighează cu emoții în zona Galați, pentru că insula din mijlocul Dunării și-a mărit considerabil suprafața. Debitul fluviului este la mai puțin de jumătate din cât ar fi trebuit să fie. Autoritățile fac eforturi ca traficul să nu fie blocat, așa că fac lucrări de dragare.

Dunărea s-a retras de la mal cu mai mult de 20 de metri. Locanicii care trec fluviul cu bacul pentru a ajunge la Tulcea spun că așa ceva n-au văzut de zeci de ani.

Portul de ambarcațiuni mici a devenit aproape inutilizabil. Pe sub podul de acces la pontoane este acum uscat. Scăderea Dunării e de peste 5-6 metri. Precipitațiile căzute în aceste zile în vestul Europei pot produce o ușoară creștere a debitului la intrarea în țară, dar nu suficientă pentru această perioadă. Nu este exclus ca în luna august, când de obicei se așteptau scăderi ale cotelor, să asistăm la o criză a transportului fluvial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite