Stare de alertă maximă la Paris. Barurile și cafenelele, închise pentru următoarele 15 zile

7 octombrie 2020, 08:55

S-a lăsat liniștea în toate barurile și cafenelele pariziene pentru următoarele 2 săptămâni. Clienții, de obicei studenți sau cei care preferă aceste locuri pentru întâlnirile cu prietenii, consideră că măsura este nedreaptă.

Patronii de baruri și cafenele se tem că această perioada va adânci și mai mult criza în care se află deja și că mulți vor ajunge la faliment. Nici vacanța de vara nu a fost prea grozavă pentru mulți dintre ei, iar unii angajați se tem că-și vor pierde locurile de muncă.

Restaurantele au rămas deocamdată deschise, cu un protocol sanitar strict – masca obligatorie la intrare și la ieșire, mese distanțate, cel mult 6 persoane la o masă și evidența clienților într-un carnet pentru a putea repera mai ușor un eventual contact cu o persoană care s-a îmbolnăvit.

Sălile de sport, sălile de jocuri, piscinele sunt închise, universitățile primesc jumătate dintre studenți, restul studiază online, iar adunările festive între studenți sunt interzise. Vizitele în casele de bătrâni sunt posibile doar cu programare.

Restricțiile au ajuns și la Adunarea Națională. De săptămâna viitoare, în hemiciclu, se vor reuni doar jumătate dintre parlamentari, restul vor avea acces prin sistem de videoconferință.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă