VIDEO TELEJURNAL

Stare de alertă în sectorul 4 al Capitalei, din cauza gunoiului. REBU și primarul Daniel Băluță se acuză reciproc

Primăria Sectorului 4 al Capitalei a decretat, joi, stare de alertă în toată zona aflată în administrare ca urmare a sistării contractului de salubritate cu REBU, compania care colecta deşeul menajer şi îl transporta la groapa de gunoi. Compania de salubrizare dă vina pe primăria sectorului 4.

06 Aprilie 2017, 14:06 (actualizat 06 Aprilie 2017, 21:40) |
Sector amenințat de gunoaie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE Compania de salubrizare REBU anunță că va colecta deșeurile menajere din Sectorul 4 al Capitalei până pe 10 aprilie, inclusiv, conform contractului în vigoare, care expiră la această dată, și că a propus continuarea activității, însă autoritatea locală a refuzat. "Contractul în cadrul căruia, în ultimii 10 ani, am asigurat consecvent un serviciu de calitate pentru toți locuitorii Sectorului, a expirat în data de 10 ianuarie 2017. Acesta a fost prelungit de către Primăria de Sector, pentru un interval de 90 de zile. În tot acest interval, administrația nu a inițiat nicio procedură de predare-primire a serviciului prin care să asigure continuitatea colectării deșeurilor", declară Florin Cepănariu, directorul general al REBU, într-un comunicat citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, în data de 10 aprilie 2017, termenul de 90 de zile va expira, iar REBU nu își va putea continua activitatea în lipsa unui cadru legal.

Pe 10 aprilie va expira contractul dintre SC REBU și Primăria Sectorului 4, iar Consiliul Local a emis o hotărâre, ca din 11 aprilie, serviciul să fie preluat de ADP sector 4, până când un alt operator privat de salubritate va fi desemnat în urma unei licitații.

Deși contractul se încheie pe 10 aprilie, de la începutul acestei săptămâni în multe zone din sectorul 4 nu a mai fost colectat gunoiul sau a fost ridicat cu tot cu pubele, locuitorii nemaiavând unde să depoziteze gunoiul menajer.

Primarul Daniel Băluță spune că REBU S.A. a ridicat în mod nejustificat aproximativ 1.600 de pubele de la persoane fizice, fără a înapoia recipienții în vederea asigurării continuității colectării. În plus, nerespectând prevederile legale, S.C. REBU S.A. a întrerupt și continuitatea serviciului public de salubritate stradală

Primăria Sectorului 4  a informat printr-un comunicat că ,,S.C. REBU S.A., operatorul de salubritate aflat sub contract cu Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti pentru colectarea deşeurilor menajere şi asigurarea serviciilor de salubrizare stradală, refuză să respecte prevederile legale, punând astfel în pericol sănătatea a peste 300 de mii de locuitori ai sectorului. În ciuda nenumăratelor demersuri ale administraţiei locale, inclusiv de natură juridică, S.C. REBU S.C. continuă acţiunile vădit ilegale de ridicare a recipienţilor de colectare a deşeurilor”.

La întrunirea Comitetului Local pentru Situații de Urgență la care au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, ai Consiliului General al Municipiului București, ai Prefecturii București, ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, împreună cu reprezentanți ai operatorului economic, S.C. REBU S.A., au fost stabilite o serie de măsuri imediate.

Până la data de 06 aprilie, orele 22.00, toate gospodăriile cărora li s-au ridicat pubelele, trebuie să primească recipienți de depozitare a gunoiului.

Primarul Daniel Băluță a declarat că, de luni, singura societate abilitată să ridice gunoiul în sectorul 4 este SC ADP4.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 3°C -1°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 14°C 7°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV 5°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI