STAND UP FOR UKRAINE Lumea întreagă în ajutorul Ucrainei. Comisia Europeană a contribuit la teledon cu un miliard de euro. În total au fost adunați 9,1 miliarde de euro

9 aprilie 2022, 23:18

Teledonul global la care au participat lideri din toată lumea a fost organizat de Polonia în colaborare cu Comisia Europeană și guvernul canadian.

Gazda evenimentului, președintele polonez Andrzej Duda, a avut-o ca invitată pe Ursula von der Leyen, președinta Comisiei europene.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Am fost atacaţi de cea mai mare ţară din lume, cea mai mare ca teritoriu. Cea mai mare în agresivitate. Cea mai mare din punctul de vedere al impunităţii. Conducerea Rusiei nu a realizat un lucru – faptul că atacă cealaltă cea mai mare ţară din lume: Ucraina. Cea mai mare din punctul de vedere al curajului. Nu ne e teamă de bombardamente masive, de avioanele ruseşti şi coloanele nesfârşite de tancuri„.

Șefi de state, dar și bănci internaționale și organizații au oferit diverse sume de bani pentru Ucraina.

Comisia Europeană a contribuit la teledon cu un miliard de euro.

În total au fost adunați 9,1 miliarde de euro, care vor fi folosiți pentru sprijinul refugiaților și pentru eforturile de reconstrucție de după război.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite