Stan Lee, creatorul personajelor Spider-Man şi X-Men, a murit la vârsta de 95 de ani

12 noiembrie 2018, 23:28

Stan Lee a intrat în universul benzilor desenate din întâmplare și a făcut generații întregi să-i îndrăgească super eroii.

În 1961, prin echipa ‘The Fantastic Four’ (Cei patru fantastici) a schimbat banda desenată pentru totdeauna. A urmat succes după succes. Din talentul lui s-au născut personaje îndrăgite precum Hulk, Thor, Iron Man, X-Men, Daredevil, Doctor Strange sau Spider-Man, preferatul său.

Personajele lui Stan Lee sunt oameni obişnuiţi, bărbaţi şi femei, dotaţi cu super-puteri printr-un concurs de circumstanţe, dar obişnuiţi cu grijile lumeşti.

Eroii lui se ceartă, se îndoiesc, se luptă cu probleme financiare sau amoroase, astfel încât cititorii să se poată identifica cu ei, notează France Presse.

Stan Lee a avut mici roluri în toate filmele Marvel, care au în prim plan personaje create de el. A jucat în 18 pelicule în ultimii 13 ani.

Numele lui complet este Stanley Martin Lieber.

S-a născut în New York, într-o familie de evrei care a emigrat în Statele Unite din România. A semnat prima dată ca textier într-o revistă de benzi desenate în 1941.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite