Stăm acasă, aproape de artă, cu MNAR. Tur virtual tematic în fiecare miercuri

Tururi virtuale tematice, cursuri pentru copii, cataloage online disponibile gratuit și o revistă trimisă săptămânal pe email abonaților la newsletter.

15 Aprilie 2020, 09:50 (actualizat 15 Aprilie 2020, 09:54) Știrile TVR |
Stăm acasă, aproape de artă, cu MNAR

În fiecare zi de miercuri, pe pagina de Facebook a muzeului, organizatorii postează un tur virtual tematic, cu o selecție de lucrări de patrimoniu care se înscriu într-un subiect ales. Săptămâna aceasta vor fi aduse împreună lucrări realizate de la fereastra artistului, amintindu-ne că și în interior putem găsi inspirație și bucurie. Succesul de care s-au bucurat primele două tururi, care au avut ca teme „lucrări cu animale de companie” și „200 de ani de la descoperirea sculpturii Venus din Milo”, i-au convins pe organizatori că proiectul trebuie să continue.

Pentru cei mai mici vizitatori, începând de sâmbătă, 18 aprilie 2020, va fi postat săptămânal, pe perioada carantinei, un clip educativ. Tema este legată de turul virtual al săptămânii respective, și îi va ajuta pe copii să devină, la rândul lor, creatori.

Tot pe site-ul instituției, cei care doresc să răsfoiască o parte dintre cataloagele publicate de-a lungul timpului, o pot face gratuit. Cu această ocazie, muzeul a făcut publică, pentru prima dată, o selecție din volumul „Corneliu Baba și elevii săi”.

Newsletterul care era trimis săptămânal abonaților a fost transformat într-o revistă ce oferă și programul curent. Activitatea online a Muzeului Național de Artă al României, poate fi urmărită astfel:

Site: http://mnar.arts.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei/

Instagram: https://www.instagram.com/muzeulnationaldearta/

Newsletter: https://www.facebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei/app/100265896690345/

#StamAcasa #aproapedeARTA cu #MNAR

Autor: Bianca Sărățeanu

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI