Stâlpi și copaci rupți din cauza zăpezii sau a vântului puternic în mai multe județe

27 februarie 2023, 09:44

În Abrud și în șase localități din Munții Apuseni, zece școli au fost inchise astăzi pentru că nu a existat energie electrică.

Cluj

Astfel, pe ruta DJ 107R, între localitățile Șomeșul Cald și Mărișel au fost înlăturați peste 50 de arbori sau ramuri căzute pe carosabil.

De asemenea, echipajele operative au intervenit pentru eliberarea drumurilor de arbori căzuți între localitățile Agârbiciu și Dângău, între Băișoara și Muntele Băișorii, între Bologa și Săcuieu, între Someșul Rece și Măguri Răcătău, pe str Parâng din Cluj-Napoca, pe str Someșul Rece din Gilău, în localitățile Valea Ierii, Muntele Băișorii, precum și pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie inundată din localitatea Jucu Herghelie.

Aceste situații înregistrate, deși numeroase, nu au avut ca și urmări distrugeri sau pagube materiale semnificative.

De menționat este faptul că 10 echipe ale distribuitorului de energie electrică au desfășurat pe parcursul nopții acțiuni pentru restabilirea alimentări cu energie electrică din mai multe localități din județ, având în vedere că au fost afectate și liniile de transport a energiei electrice și puncte de transformare.

Suceava

Pompierii militari suceveni au intervenit în mai multe localităţi din judeţ pentru îndepărtarea arborilor căzuţi pe şosele, a anunţat ISU Suceava.

Sursa citată citată a precizat că pompierii militari suceveni au intervenit în noaptea de duminică spre luni pentru îndepărtarea arborilor căzuţi pe şosea, din cauza vântului puternic şi a acumulărilor mari de zăpadă, ce s-au manifestat în ultimele 24 de ore pe raza judeţului.

Potrivit ISU, au fost semnalate pe numărul unic de urgenţă SNUAU 112 mai multe căderi de arbori pe carosabil în localităţile Crucea, Vatra Dornei, Adâncata şi Ciocăneşti.

Pompierii militari s-au deplasat la faţa locului şi, cu ajutorul mijloacelor de primă intervenţie, au îndepărtat arborii căzuţi din cauza fenomenelor meteo periculoase.

Maramureș

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri europene, naţionale, judeţene şi comunale se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar în zonele de munte stratul de zăpadă depus a ajuns la 85 de centimetri, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Au căzut precipitaţii sub formă de ploaie în zonele joase, iar în rest a nins. Zăpada frământată se găseşte depusă pe carosabilul DN 18 în Pasul Gutâi, Dealul Hera şi in Pasul Prislop. Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 31 utilaje şi au împrăştiat 220 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi umed. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au acţionat cu 33 utilaje şi au răspândit 608 tone de material antiderapant”, a spus Dan Bucă.

De asemenea, pe DN 18 în Pasul alpin Prislop din Munţii Rodnei, conexiunea de drum dintre judeţele Maramureş şi Suceava, vizibilitatea atmosferică este sub 150 de metri şi continuă să ningă.

Mureș

Un bărbat a ajuns la spital, luni dimineaţă, după ce un copac a căzut peste maşina pe care o conducea, în timp ce traversa Hula Daneşului, pe şoseaua care leagă Sighişoara de Mediaş.

„În autoturism se afla o singură persoană, conducătorul auto, care a fost preluat în stare stabilă, conştient, cod galben medical, de echipajul SMURD prezent la faţa locului. Se asigură măsurile specifice PSI şi se acţionează pentru îndepărtarea efectelor negative în vederea deblocării circulaţiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, Georgiana Oltean.

La faţa locului a intervenit o autospecială de stingere, un echipaj de descarcerare şi o ambulanţă SMURD B2 din cadrul Detaşamentului Sighişoara, cu un efectiv de 11 subofiţeri pentru degajarea copacului căzut pe autoturismul aflat în trafic.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite