Stalin – erou sau dictator? Dilema unei piese de teatru puse în scenă în Rusia

3 martie 2017, 15:58

„Stalin, ceasornicarul” este titlul piesei de teatru care a avut premiera în oraşul Rostov-Pe-Don din sudul Rusiei. Povestea începe cu moartea lui Stalin şi tot ce urmează sunt reflecţiile subconştientului personajului principal.

Regizorul Aleksander Pudin: „Îi oferim eroului nostru, cu ghilimelele de rigoare, personajului central, pentru că vorbim de o operă literară, îi oferim deci şansa de se explica, de a se justifica şi de a se confesa.”

(w500) Stalin, ce

Actorul care îl joacă pe Stalin se declară un admirator al fostului conducator.

Vyacheslav Ogir, actor: „Personal, îl admir foarte mult şi îmi doresc din toată inima ca oamenii să-l înţeleagă, măcar într-o oarecare măsură.”

60 de ani după moartea lui Stalin, nu puţini ruşi îl regretă şi tânjesc după ce cred că a fost ordinea şi stabilitatea epocii comuniste.

Preşedintele Putin a spus, la un moment dat, că destrămarea Uniunii Sovietice este cel mai mare dezastru geopolitic din ultimul secol, precizând că nu este interesat să revină la acea perioadă.

Între timp, însă, Putin a reintrodus imnul Uniunii Sovietice, paradele militare grandioase şi medalia pentru muncă, văzută ca succesoarea unei distincţii acordate de regimul sovietic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite